mE:: mYsELf::mInE

My photo
KoTa bHaru,BaNdAr sRi dAmAnSaRa, KL (Sngor),Kelantan, Malaysia

Thursday, December 31, 2009

welcome 2010!!

alhmdulillah..di kala thun mula menginjak selangkah lgi, kt masih lg bernyawa..msh mmpunyai ms u mbaiki diri spy mnjdi lbh bek dan btmbh bek..insyALLAH...
okehhhh!!! starting 2day, aku da mula semak blk list azam thn br...moga2 tlksana n insyALLAH mmpu dicapai...

kt bwh ni adalah antr azam2 thn bru ku..huhu

1. jd isteri n ank y solehh...jgn nakal2....
2. kurangkan mkn mknn x shat n x bkhasiat....ptg jg pmknn..mn la taw ada rzki nk ada bby tis yer...
3. bykkn amal ibadat...jgn asyik nk meronggeng je...huhu
4. berjimat cermat aka less shop!!! ini y ptg...huhu
5. wat y terbek u praktikal kaunseling nnt....hope blh jd ckgu y bek...aminnnn....
6. dpt bercuti sekurang2nye 2 tmpt ngan suami tsyg.....
7. bykkan ilmu di dada...x kira la ilmu dunia o akhrt....
8. kurangkan tidooo..huhu

hehe.....itulah di antr azam2 thn brku....n spt biasa ada byk lg azam2 len n smstnya akan dupdate dr smsa ke smsa....sm2 la kt mndoakan azam thn br ni akn mnjadi knyataan...

p/s: azam thn br Muharam pon sm je spt di atas....

Tuesday, December 29, 2009

NOW n FOREVER



i want this!!!!!!




blh x?

teringin...
mengidam...
berangan nk hndbag br ni...uwaaaaaa....
sygg...plez do buy me this kind of hndbgs...x snggup nk tngu g bndung br leh shopping...da la ngah YES (yer en sale) skang ni...skt mata tgk org len leh shopngg.....uwaaaaa...


any1..ada sape2 y br tingt nk bg adiah kawen kt i x? i nk hndbg bleh? huhuhu

Sunday, December 27, 2009

cara senyum y menawan kalbu....:)


my aiman juqi ni ssh skit nk senyum berseri2....
asyik muke siyes je even x siyes pom....
sgt menyaktkan ati nk ajr dia senyum...hahaha...
ni tym aku ajr dia senyum dgn btl agr lebih membuatkan ati berbunga2 riang...hahaha
tym ni kt atas feri odw dr kuala perlis ke lngkawi....
bt ape kt kuala perlis?
saje mkn2 n sedut2 angin..huhu...
n pada sape 2 punyai psgan u skar senyum dengan lebar cam my hubby ni, cbla ikt tips2 di bwh
mana taw psgan kt lg cantik senyumannya berbanding hero dalam twilight y telah dilupa nmnya..hahahaha

okeh...1st muke aiman y monyok itu digodek2 dengan kamera teponku y x brape mahal
agar dia taw aku dlm mood nk bgmbr...bl bgmbr mstla kn senyum menawan kan? hehe



kemudian, bila dia da bg tindak balas berupa hujung bbr diangkt sedikit, teruskan dengan agenda menyakat dia agr lebihkan manis dlm senyuman.... bl da muke sedikit berseri 2 maknanya dia berminat la nk bergmbr di kala itu...teruskan perjuangan....jgn berhnti...


oke....bl da mint mula ditonjolkan di wajahnye, mintala org tersyg tunjukkan sedikit gigi y ada...
sikit je taw...at least dia bkk gak mulut dia 2...memndangkan bl dia bkk je mulut dia 2 dan secara automatik matanya nmpak sepet n tersgt sepet...jgn bergelak ketawa nnt dia berpts asa...hahahahahahahah....:)



last sekali, u membuatkan senyuman lebih sweeeeeettt, cubalah geletek beliau ataupon pksa dia senyummmmm...kalau x, ckp je kt nk mrajukk....x pon ugut je ckp raya thn dpn x nk blk umah dia..cnfem dia bkk gg dia abes2 u gelak pura2 cam joker aka nk mrh tp tahan dengan senyumann..huahuahua



haaaa.....itulah tips2 y smpt dkongsikan bt msa ini.....bkn snng nk bt org len gmbira n senyum bkn cam kambing( bt2 senyum je, hihi)...
bt sape2 y bc blog ku ini, cblah aplikasikan pada sape2 y sesuai...mn taw mnjadi...
semga berjaya dan slamt beramal...:)

Wednesday, December 16, 2009

tnda im not single..

memandangkan esok aku nk g lngkwi n dr sn trs ke KL aku pon ajk la my mom nk g jmp ma n pa mertuaku...so pas je solat asar aku, my mom n abg aku pon ke rmh dorg..actually aku nk sgt g sn coz nk amek cincin kawen y dbaiki ats sb2 ttntu..hee..
x leh bayang hdp ini tnpa cncin nikah d jari...ececece..ye la...cincin kawen kot...x ternilai nilainyer...sentimental value 2 mmg sgt tnggi...lgpon cincin di jari itu adlh tnda y kt ni da kawen aka da dipunyai oke..hehe....so cncin itu sgt ptg sbg sign y IM NOT SINGLE...huhuhu
kesimpulan, sape2 da kwen 2 paki cincin..tmbh2 lg y mcm aku n aiman..even da kawen pon duk asing2 pastu jauh2..hehehe....n y plg pntg bkn bersndrkan pd cncin di jari semata2 ttp keikhlasn menyayangi pasangan dan kesetiaan kpd mrk...cewaaahh....hihi..



Tuesday, December 15, 2009

Off to LANGKAWI :)

once again...off to LANGKAWI...
suke..suke..suke!!! 40x..heee

Saturday, December 12, 2009

baby oh baby:)

2 3 ari ni aku tersangatlah bosan duk kt umah ni..
tp2 ari routine sm je, pastu diulng2 smpi nk termuntah...
bgn tido, mndi, mkn, on9 n semstinyer berfacebooking smpi bosan thern tgk citer...
pastu ulang lg tido, mndi, mkn, on9 n tgk tv...uwaaaaaa...
ct y sngguh x bermkna..
even da kawen pon aku rs cam x kawen...
cam bujang trang tang tang lagi..haha...
ye la..nk kuar ikt sk,blk pon ikt sk...
suami jauh mmg camni kot...
aiman pon knfem berpoya2 dgn kwn2 dia kt sn cam org single gak ni...huhu...
mst pelik kan nape da kawen tp duk asing2?
actually kami blm jmp umah sewa kt lngkwi lg....
aiman ngah usahakan...
skang ni dia duk quarters pekeje n ada rumate...
xkan aku nk duk skali ngan rumate dia kan? haha..
tym rndu gler2 mmg cam nk terbng je ke sn jmp dia tp tym aku x rndu gler2
aka rindu waras, x da la nk g sn pom...haha...kejam gler kan...
hehe...

okelah...aku nk cite pasal org prgnnt ni..
rmi btl mmber2 aku y da prgnnt...y da bsalin pon ada...
bl tgk mmber2 prgnnt ni cam teringin nk bby sgt...
u persediaan aku da mula blaja mnum susu...
susu coklat pon jd la..
satu kbnggaan dpt telan susu ANLENE ni coz b4 ni kalu mnum cnfem
mntah blk...
nape mst mnum susu?
of course la u kshatan...n bl da prgnnt, x nk bby berebut kalsium ngn aku
slp2 hari bulan, gg mdh pth...x mau cam 2..huhu....
then aku da mula bc bku2 persediaan nk jd ibu mithali ni...
cam x sbr plak nk timang2...
uwaaaaaa....



ni la susu y aku mnum skang ni...bek u tulang dan keshatan...huhu


latest book dat am reading now...blm abes ag..tggl skit lg..

:(

bodoh....
terasa tetiba dr ni sgt bodoh...
geram ngan sume y ada d sekeliling...
aku y terlalu emo atau thap ksabaran sdah d hjg tnduk....

Sunday, December 6, 2009





bl 1st tym tgk album kawen, d 1st pic dat captured my eyes is this pic...

soo sweet kan? even korang kt x pon, aku ttp rs sweet..haha....adoiii...
btl2 perasan...hahaa


bOsAn!!!

Wednesday, November 25, 2009

MPV Alza y sporty...


selasa y lalu 24 nov aku n aiman kuar ngan pa n ma dia ke umah sedara u breakfst....
then, lpas mkn2 2 ktorang ke perodua u tgk mpv perodua y baru iaitu ALZA...
siap test drive lg...aku n aiman duk blakang skali...
juz nk taw best ke x jd pssnger blakang ni...hehe...
my in laws bkn ape pon, juz nk g tgk je...
lgpon tym ct2 cam gni mmg x da keje nk wat...
my personal opinion, this mpv not too bad la...
lbh kurng grand livina tp y alza ni versi mesia pnya..huhu...


Monday, November 23, 2009

d Biggest loser


sejak 2 menjak x de keje nk dbuat ni aku asik dk dpan tv je...
pas masak trs ngadap tv sampi la mlm...
n spjg cuti ni aku suke sgt tgk rncngan realiti kt astro " d biggest loser"
rncangan u mencari juara kuruskan badan...hehe
bl tgk rncangn ni tetiba tersemngt la plak nk kurus...
aiman pon siap tawarkan adiah cam dlm show 2...
konon cam nk bg supprt la....
padahal dia bkn ada dt pon nk bg aku usd250 000...
hahahaha
oke2...da da....jom sama2 kt tonton cite ni...
kt tgk y versi asia plak..
sama2 la kita menguruskan diri even x dpt usd250000 pon....
huhu....
dpt kurus pon da oke sgt2...heeeee


Sunday, November 15, 2009

daku peneman y setia....





ptg 2 da men go kart...
mlm plak kul 12 kuar plak nk g men futsal...
as usual...aku kn la tmn dia men...
n aku mmg sah2 blh menang award " teman y setia"
ml2 nk bwk laptop nk on9 kt sn tp bl pk blk
better aku layan tgk dia sepak bola....huhu...
b4 pergi 2 da urt lutut dia da..
skt lutut y zmn bl blm ag oke tp stil nk g men....
adoiii....
b4 stat 2, smpat plak spec mata dia patah...
nsib bek pki spec lama....
so, nyempat2 la aku n dia cr selotep nk bg dia x jth...huhu...
tym tgk dorang men sgt besttt!!
br aku taw game ni 5 sebelah...jakun kan?
aiman bjaya mjaringkan bbrapa gol...x slap aku 3 kot...
ntah la...y aku nmpk 3 kali dia jaringkan gol
y len2 x sure....
kul 2 ktorg blk..
b4 blk sempt ag snggah kdai mkn makan roti canai...
best gak roti canai pisang mlm2 buta ni...
da la sejuk plak tym 2...hehe...
k la...ni je sempat aku amek pic tym aiman men....aku x amek pon gmbr aku sbb muke buruk gler...
ngah ngntuk la ktkan...huhu







dia y berbaju putih..huhu


tym game...:)


kepenatan after bbrapa game...



after men...muke cam ape da..huhu




Go kart tym!!

hari ni my hubby blk keje awl ckit....
kul 4 lebey da blk da then ktorg trs ke litar go kart kt epot lngkwi 2....
GM n staf2 y len pon ada....
siap bwk ank bini lg....
weeken cam gni mmg best dpt spend tym rmi2 cmni...
GM pon siap bwk ank sedare dia lg y br dtg dr Jerman...
mayb nk tnggu event LIMA bln 12 ni kot....
my better half cam biasa....
pki encem2 nk men go kart....
ngah men 2 tetiba ujan plak...nsb bek ujan renyai2 je...
cian my hubby bsh lencun....
ye la....7 lap cnfem2 la bsh even renyai2 pon..
kak linda isteri cik bad siap bwk bju spare lg....
aku ni kan isteri amatur....
blm taw selok belok nk jg laki ni btl2....
len la k.linda...ank pon da 4 org....heeee...
so dia mmg da taw ape perlu dbwk bl tmn suami men go kart o wut....
tp bgs gak bl jmp k.linda ni...
byk aku leh blajar...
pngajaran hr ni...
bl suami pegi men go kart o futsal o wuteva sports pon
better bwk bju spare...
if ujan ke pape snng....
x yah nk berbash lencun cam td....
cian abg...sori taw...
next tym by bwk bju spare oke...heeee :)





aiman y kebasahn after melepasi 7 lap...

suasana riang ria...hehe

aiman n his GM...

Wednesday, November 11, 2009

X SUke!! X sUke!!

hehe...well..sbgaimana djnjikan aku nk gtaw plak ape y aku x suke....hehe...
even korang x nk taw pon, tp nk gtaw je sbb aku mmg gatal nk menulis hari ni...
ye la...kan da x da keje...asik on9 je keje aku dari semalam..hukhukk....

1. Air y byk.....aka bnjir...bkn x sk sbb ape...sbb risaukan keslmatan ank2 sedaraku y rami gler...dkt 18 orang....huhu....risaula kan even rumh aku x penah ag nek air aka bnjir ni tp kerisauan 2 ttp ada...lgpon umah my kak long slalu je nek air...adoii....bercinta btl nk g umah dia n bjaga mlm2 smata nk angkat perabut umah dia...da beli umah len pon stil duk umah lama...kenngan byk kot....hehe...





2. timbang berat!!! hukhuk....lg x suke bl tmbng je meter nek cpt2 nk ke 50 kg...iskkk....sob2...
makin aku diet makin berisi plak dirasa..haha.....snng2, x yah g tmbang la...huhu..wat tension je...






3. rokok rekek rukuk!!! x suke!! tp my better half slalu hsap bnda alah ni....nk larang pon cam malas....lgpon aku da knal dia tym form 4 2 dia da merokok...ape la pnya pakwe (tym 2 la,hehe) muda2 da cr pnykit...haha...skang ni dia ckp dia try slowkn...n bl da ada ank dia nk bhnti...oke....we ll wait n seeeeeeeee.....if dia x wat gak, x yah ckp ape la...malas nk gaduh2..hukhuk






4. BERINAI!!! part ni plggg aku X suke!!! especially pki kt tgh 2..hahahha..ni sume sbb nana (ank angkt my mom, sebaya n duk UPSI), dia y beriya nk pakikan kt tgh2 2....padahal bkn ada renjis2 pon..hehe...iktkan ati, tym kawen ari tu, xnk paki inai tp aiman nk aku paki gak..ktnya br berseri nk nmpak cam kawen...hahaha...tym 2 nk gelak gak...even x paki pon, kan mmg da kawen...x caya??? surat nikah ada ni...huhuhu





5. traffic jammd, jammd traffic.....huk....ni part plg bosan dlm idup aku...keje aku dlm kete, tido, lelap, rehat mata...if ngah jammd cam kt pic ni, cnfem2 aku x leh tido, lelap, rehat mt dgn snng ati sbb cnfem2 "pengkenak bersiri" akan mngganggu tidoku...adoiii...x suke jmmed!!




6. Q nk dftr bagasi....adoii...part ni plg aku menci gler...kena plak tym 2 sorang2....lg sedeyyyyy....n plg geram bl q 2 lmbt n lembap cam siput blakang umah aku 2...hukhuk...
plg aku x suke bratur tym nk hntr aiman g bali last tym...ngan mat2 n minah2 indon y semcm je bau n peluk2 x senonoh kt epot...adoi...ni bkn miami beach oke!!




ehmm....actually byk ag mende aku x suke tp x pela...malas nk tlis byk2 tkt nnt in lappy abes...haha..lappy ada ink ke? celah mana? nk taw2!! hehe....celah je la mn2....ni bkn zmn dl2 oke..ni zmn canggih...lappy mn gn ink~ huhuhu

Tuesday, November 10, 2009

EXAM DA ABES!!!

hurreyy!!! best2....
tamat jua akhirnya "peperangan" ngan final ni....
epi gler bl exam da abes
exam da abes n bermakna aku da pon bjaya mnamatkan semester 7-ku di UPM
dengan jayanyer (insyALLAH)
mrkh subjek pengujian dan penilaian da taw
ALHAMDULILLAH dpt A...
4 lg subjek hrp2 dpt stright As la...
da kempunan nk dpt 4 flat ni..hehe...
now, time tuk kemas brg2 masuk stor...
nk simpan sume brg2 dlm locker
esok kul 6.30 ptg akn blk ke lngkwi da...
epi2 jgk nk blk tp still sedey sbb akn tnggalkan mmber2 sume..
even 1 bln stgh pon tp mst rindu nnt...
huk huk huk...
ni nk ngis ni...iskkkk..
sobbbb...sobb...sobbbbbb....

well,
itula lumrah idup kan...
ada pertemuan ada perpisahan...
sem dpn msti sume da sbuk ngan prtikal msg2...
cnfem da x leh nk berjoli sakan cam b4 ni....
tp x pe...
kt berjoli ngan kaedah len plak...hehe
kan da matang...hehehe....

k la, jom temn aku kemas brg...

kn angkt byk kotak buku ke stor ni..
x laratttt..huhu...jom3...hehe

Monday, November 9, 2009

~A..B.S.O.L.U.T.E.L.Y .I.L.I.K.E~


byk sngguh bnda y aku suke n addcted ni....
sume2 y best, sedap n yummy2 aku suke...haha.....
makanan ke, kasut y comel ke, hndbag ke, baju ke...
juz name it...
ssh kan jadi gurls ni...oppss, da upgrade ckit..
jd ladies ni....

oke...kt bwh ni bnda2 y aku plg suke n sgggttt suke buat..
jom kita terjah!!

1. kek blackforest!! sgtttt suke pas kek choc....
kek ini sgt sedp dimakan n dikunyahhh...adoi...mengidam la plak..uhuk2.....
n aku plg sk kek blckforest kat bker cottage...hehe




2.tengok wayang!!! sume cite br aku nk tgk...siap menhtung ari...x sbr nk tgk ninja assasin ,valentine...heee....alvin n d chipmunks pon nk tgk sbb cam best sbb dorang da ada awek....gedikss!!! heee....comey kan? hehe....
plan terdekat of course la 2012...thriller nmpak best tp biasanya bl da tgk br taw kan....




3. beli baju aka tshirt u my love, my hubby, my better half aka my bestest fren eva..tentu la mr aiman marzuqi....even kdg2 bosan tgk dia paki t shrt je, cam bdk2 tp aku tetap belikan u dia....suke bl da kawen ari tu, tym bk wardrobe dia almost 60% tshrt dlm 2 y aku belikan u dia since ktorang couple smpi kawen....heee.....




4. of corse la beg kan....this point shud be on top tp x pela.....haha...
suke sgt beg..x kisah la..jenis hobo ke, petak ke bulat ke, kulit ke plastik je...asal jgn kilat2 da la...hehe....y latest aku beli beg kat maple...biru firuz....n sdg mnntikan hndbeg merah end of this yer...tnggu my hubby dpt bonus dl...dia dpt bonus aku pon tmpang la 2 3 4 kaki...haha




5. last but not least....(actly byk lgi kot) mesti la aku plg suke suami tersyg...
suke bl tgk dia senyum, suke bl dia manja2, suke bl dia layan aku, suke bl dia basuhkan kasut croc aku (terharu) but tatootttttttt bl dia mrh!!!!! sbb dia ni silent killer!! hahaha....senyap je nk mrh...plg2 pon lepas gn mnyak rmbut dia ltak atas meja kuat2...adoiii....tp aku tetap suke dia..hehe






well,dlm hdp mmg ada y kt SUKA n X SUKA...nxt entry kt story plak ape y aku x suke oke...hehe...

p/s: pssssstttt...ape y korang suke? hehee





Exam!! Exam!!!



date: 10 NOv 2009 (TODAY ok)
tempat: dewan sultan samad upm aka dewan besar
paper: penyelidikan pendidikan
aras kesukaran: MENAKUTKAN!!
mode: MALAS g exam boley?


mr aiman juqi!! mood stdy by da jauh melayang ke lngkawi da ni...isk...

Sunday, November 8, 2009

tepuk dada tnya selera..



bl aku gtaw y citer pisau cukur ni best, rmai mmber2 y pegi tgk...
n almost of them (pempuan) ckp mmg best sbb melebihi apa y dijngkakan...(cite melayu kan..xpecttion pon bajet2 la...adoi)...
tp frens of my hubby ckp cite 2 x best...one of my fren pon, (laki) pon ckp bosan...
cnclusion y blh aku wat....

jeng...jeng...jengg.....

mostly laki y ckp cite 2 x best...
thats mean, btl la dorang 2 x mcm perempuan
even x sume pmpuan suke bnda2 sweet n comel cam cite pisau cukur 2
tp still ada y suke kan...kan? heee..

senng cite, sume org ada taste y tsndr...
x ksah la kamu suke atau x even aku suke pon..
sbb dt tket pon msg2 byr n sume org ada pilihan msg2...

tepuk dada tnya selera....

Saturday, November 7, 2009

malay movie of the year!!




WAJIB TENGOK OKE!!

SEMALAM
7 NOV 2009
aku da tengok ngan my bff...
qima, nelly, nick

ngan my sis n,sis in law n her frens
ha, ilah, claire, zal n the other 3 lgi..(lp nm)


TODAY,
8 NOV 2009
aku kua plak ngan my bff kt upm ni
jali, k.dyhar, fizzah

OH MY DIOR!!
betul2 addicted!!
nk taw cite 2 caner?
ehmm..beter korang g tgk sdr...
lgpon aku ni x reti nk berstory telling...
heee..

jgn lupe tgk kt pawagam berhampiran..heee...!!

Wednesday, November 4, 2009

A.L.B.U.M K.A.W.E.N

today, 5 nov, paan (phtgrpher ari tu) ckp album ktorang da siap...
btl2 x sbr nk tgk...
aku pon x taw aiman amek pakej y caner sbb dia memg serahkan bulat2 pada judin n d gang ( his bff) u uruskan pics 2...
paan ckp nk hntr kt upm hr ni but not sure bl...
huhu...y bestnyer, aku blh tgk dl than aiman...
ye la...at least aku leh tgk pics y da siap diedit dgn cantik dr pics y ntah pape dr kamera biasa..hehe...
lgpon, album resepsi y kt umah aku 2 pon aku blm tgk even da bbrpa mngu siap...
album 2 dihntr trs ke umah sbb tym mjlis kt umah aku 2, juz gn cmrewomn kt kelantan...
tym photoshoot post wedding (outdoor) n mjlis btndang br gn kmreman y kt kL ni...
da x sbr nk tgk..
hrp2 hsilnya seindah y disangka...aminnn...

Monday, November 2, 2009

Selasaku y bosann~

huh..~
nape la exam ni ada gap lm...
bosan taw x...
mmber2 pon sumenyer x da hr ni..
sume kuar...
fizzah g dating..
sue kuar ngan adik dia..
dell blk umah...
k.dyhar g seminar..
yana ntah ilang ke mana..(tido ag kot)
yan plak part tym..
huuuu...
busannnyerrrr....

jap ag nk trn cafe n beli mknn byk2...
today nk mkn byk!!!
kan ngah bosan...so..
mkn je la kejenyer...
huhuhu...

Saturday, October 31, 2009

adiah apekah?


macho x? haha..jambu pon ada kan...ngenge.......syggg dia! emmuahh!!


wut kind of gift shud i gve 2 my hubby?
ehmm..persoalan berat ni....
memndangkan 27 okt y lalu merupakan usia rltionshp kami y ke 7 thn.
aku terfikir u membuat sesuatu....
sesuatu y srprse!! heee...
may b bg adiah kot...
lgpon another 2 weeks aku akn jmp dia kt sn (lngkwi)
n dia pon ckp ada srprsd u aku gak!!
ish..ni x best ni...da la aku x sk srprsd2 ni...
tp if pk2 blk, xkan dia sorang je leh srprsd kan aku...
aku pon nk srprsdkan dia...
sm2 trsprsd la nnt..jgn trs pngsan da....hahahah


tp ape y nk diberikan?
adoyaii..~
ssh btl nk pk...
dia mmg n sgt suke kast....
tppp....
nk beli kasut...dia da ada...
kst hntran pon br dpakai...
nk kawen hr 2 dia da bl 1 kst br..
pas kawen pon ada bl lgi...
hadiah kawen hr tu pon his bff bg crocs...
isk...kan cam tongkang kasut plak umah aku nnt...(opppsss....blm ada umah sdr ag..hee)

nk beli ape ek?
ada suggestion x?
ssh2 sgt, beli je baju..
cam thn lpas...
bfday baju...
annversry baju
saje2 beli pon baju...
jmpanye jrang2..
skali bg adiah 4 hlai baju...haha....

* last2 baju gak kan? heeee:)


Friday, October 30, 2009

berat ku bertambah berat!!!



ingt x entry ku b4 kawen hr 2?
impian u menurunkan berat badan?
heee...
actually, pas kawen ni selera mkn mkin tnggi..
sume mknn aku nmpk sdap2 sumenyer...
x tertahan...
adoi...
mengingatkan y raya aji ni spupu aiman ada y kawen n
cnfem2 sdare mare dorang bkmpul rami2,
membuatkan aku ingin jg badan jgn bg nek lgi..
ye la...nnt ape kt dorang plak...
br je kawen da bulat cam bola daaaaa...
x maaaauu!!!!
mmpi ngeri 2...
2 hr lpas (28 oct) pas tgk jennifer' body aku tmbang berat
48kg ngan tnggi 155cm...
2mngu kawen ari 2 da 47 kg tp nek lg....
aim u trunkan smpi 45kg....
nk 3kg je..
nk turunkan 3 kg b4 blk raya ni....
x mao bulat2...
tkt nnt nk paki kbaya x tantek...
u kurus, 1 lg petua..
tp cam ssh je nk wat ni
kena jauhkan diri dr aiman!!!
kn jauh2 dr dia..if dkt, asik nk bg aku mkn je...
sume mknn dia sumbt kt aku ni...
ktnyer, dia suke tgk aku mkn..
berselera!!~ cam perli kan..!!
menci btl...
y herannya, dia pon mkn sm cam aku gak tp naper brt dia x nek2?
adoyaiii....
xpe....kali ni, aku kn sound dia awl2...kn pjuk bek2...
x nk dia offer aku mkn je pasni..
nk suh dia support kekurusan aku ni...haha...
all d best...smg berjaya memjuk dia u tidak ajk mkn
n
smg berjaya kuruskan bdn dlm 3 mnggu ini!!!
caiyook!!!

sy akan ke langkawi oke...again!! heee

smlm my hubby call...plan ditkar last minit!!! heeeeee.... tp aku sronok sgt ngan idea br ni...
oke2....
aku cite dl psl idea lm ek....
begini.. pttnyer pas paper last 11 nov ni, aku trs blk ke kb sorang2... A.L.O.N.E.. uwaaaaaaaaaa......tensi btl if pk blk sorng2 ni.... nk kn g epot sorang2 x best..buhsannnn!!! pttnyer aiman dtg amek tp x jd coz dia sgtttttttt bz... byk keje...tmbh2 lg LIMA 1 dis ni... lg la dia sibukkkk...haishhh....!! ms dia ckp y aku kn blk sorang2, sgt la sedey... coz brg aku byk gler.... dgn handbeg u dbwak blk dkt 5.... kasut berkotak2... shawls raya y bru...heee...( nk gtaw gak!! shwls da smpi td...cantek bangatttt!!).. then, x msuk lg brg2 y kn dibwk blk coz da x nk pki.... ye la...sem dpn kn da prktikal...sume brg2 y x dpkai kn dbwk blk da... kalu x, mati aku nk punggah ke seremban byk2...adoyaii....... tp last2 minit camni..(last mnit ke?) hee... aiman
ckp tkr plan... smlm dia call gtaw y ma n pa dia nk g bndung 19nov ni... so ktorang kn jg umah n adik2 dia... mama dia ckp lmbt btl nk tngu ktorng decide nk g bali bl sbb 2 dia n pa nk g bndung dl...hneymooning u ke bape kali ntah.... adik2 my hubby sume ditnggalkan..haha.... heeeee....actually his mom blm taw y ktorang da tkr plan hneymun ke sabah... ye la..sape wei brani nk g bali musim2 cam gni... tym aku dgr aiman ckp y parents dia nk g bndung pon aku risau gak... ngah risau ni...:( tp insyALLAH x da pape.... juz doakan dorang orait kt sn...ehmmm... oke2...bblik pada topik asal... memndangkan aiman n aku kn jg umah n yana n tasnim (ilah x blk raya) kami kn blk awl la.....mayb 17hb 0 18hb... y bestnyer aiman offer aku g lngkawi dl!!! hurreyyyyyy!!! 2 y syok 2... heeee... sonok btl dpt jmpa dia... ye la...if aku blk awl2 pon, dia xda pon x best... lgpon kt umah aku pon xda org lg tym 2... juz ma mom n fatihah je.. adik aku kt UM, tahfiz n SBP pon lum blk ag tym 2... bosannn jgk if aku blk awl2... n sgttttt teruja nk g lngkwi!! heee... even dia keje n aku melepet kt blk sorang2 pon aku x ksah.. asal duk ngan dia je.. bley mkn ngan dia... tgk tv ngan dia... n kalu smpt bsuh kete ngan dia cam hr 2...best wei bsuh kete sm2 ni.. hahahaha..


hoho...suami ku mmg particlar bab2 kbersihan kete ni...

well...x sbr nk tnggu 13hb ni....insyALLAH aku ke sn on dat day...
tiket pon x beli lg....sbb hr ni aiman nek kapal cruise g pulau ape ntah...
nk celebrate mmber dia y nk pndah ke resort di janda bek...farewell party kot...
ntah..mlas nk tnya byk...y ptg lnagkawii!!! here i come!!! againn..hahaha





Thursday, October 29, 2009

planning beli2...huhu

hehe...byk btl prancangn y kn dbuat u exam n nk blk raya aji ni...
psal exm, x yah citer la...y objktif, hitmkan, y sbjktif, bt je penulisan kreatif...hahahahah...
b4 blk raya n ct y pjg ni aku n eman da plan mcm2....
pening gak kpala nk pk adiah raya u ma mom dis tym..
nk cr tdung u bju2 raya aidilfitri y akan ditrnsfer ke raya aji n d real baju aji ni..haha...
then nk pk hadiah raya u ayah n cik (atuk n nenek aiman)...

pas pk2 n brainstrming wif ma sis,
ktorang decide nk bg je dt raya kat ma mom..
lgpon pas raya ni kami 1 fmily nk oliday...sponsred by ma bro in law...
so, blehla dt 2 ma mom wat shoppng mangkuk pnggan kt lngkwi 2...
1st choice pttnyer sabah tp ma mom kt jauhhhh.....haha...
syg btl nk tgl umah dia 2 lm2...adoyai...
then, dia ckp nk g lngkwi smbil2 nk tgk menantu dia aka my hubby..haha...
ceh..mnntu ksygn ke ni? ntah...haha...

then, tdung raya plak....
heeee...satu day 2 aku n sue survey2 laman http://www.radiusite.blogspot.com....
saje intai2 shawls...cantek2 sumenye...
pas dipilih2 aku merembat 4 n sue amek 2...
ingtnyer nk amek 10, nk bg kt ma siss n sis in law tp pas pk2 blk tkt aiman mrh..
tkt bajet terlebey....
dah la semalm br je mtak hndbag br....nk ELLE merah!!!!
hndbag 2 aku tgk kat blog sape ntah...
tp pas ckp2 kt aiman, dia x bg aku bl on9...
n kptsannya, kami akn cr kat KL ni sdr2...if x jmp, siap qi!! heeeee....
lgpon aku ngan gler kmpul hndbeg plbgi kaler ni...
pth da ada, htam da, coklat da, biru da, knng da ada tp my sis in law bkenan so kn bg dia 2 (kakak ipar y bek ni..haha)..
y x da ag merah, hjau, grey..n + kuning u gnti y yana bkenan 2...heeee...
y di aim skang beg MERAH!! x sbr da nk pg cr end of this yer...tnggu aiman cuti n bley shop sm2...heeee


shawl camni la y aku rembt..heee...so sweett...hrp2 aku pki pon sweet cam cik y jual ni gak..hehe


ni la beg kuning y yana bkenan...heee...tantik kan?

then, nk g cr adiah raya u ayah n cik...(datuk n nenek aiman)..
memndangkan raya aji ni ktorang raya kt teganu, kg atok dia
so, x best la kan pg x bwk pape...
ingtnye nk g cari jubah u ayah n tudung u cik...
blh bt raya...if x wat raya pon bley dipki u ke masjid o mn2 je la..heeee...
may b nk g cr kt msjid india tp if pk2 blk, kt kb lg murah...
lgpon bley cr kt kdai jaafar rawas y tersohor di klntan itu...heeee....

then, nk shop lampu kt ikea!!! lmpu blk tdo kami....
heee..dr b4 kawen lg aku nk cr lmpu blk tp xjmp2..
last terjmp di ikea....
walaupun mrh tp y pntg cute, comey...
aiman pon kt comey..hahaha...dia pon da jd gediks cam aku gak...
plh y comel je...nk wat caner...da terbluetooth tebiat aku kt dia..ngenge..



lampu tiuttttt...heeee....comey sgt :)


last but not least, shopng2 gak tp ingt la cik kiah oii...sian laki aku 2...
keje keras u mnyara aku lg...then nk tmpung kos beli2 lagi...haha....
xpe....bl aku keje thn dpn, aku plak bg dt shopng kt die...bley cam2? heeee....


Monday, October 26, 2009

27 october 2002 - 27 october 2009


waaaaaaaaahhh..terujanyer nk tnguu hari esok...
esk genap 7 thn kisah cinta kami n ckp sbulan 3 hari kami kawen....huhu....
terasa rndu makin mncengkam sanubari ni....cam nk fly je ke tmpt dia...
tp sbr2, mlm esk kn exam...final plak 2...adoiii....
sabar ek....
hope my dear hubby pon trt sabar...dia pon tntu xcited sgt kan...?
semlm lg dia da post shoutout day after tomoro kat his facebook...
ehmm...aku akui, dia lebey rmtik skit bab2 cam gni...biasanya aku ni mdh je lp tarikh2 pntg ni...
n aku penah lupa wish befday dia on 6 oct ari 2....padahal br je kawen on dat tym...adoyaiii....
nyaris dia x mrajuk...tp aku taw, dia mst kcil ati gak even x tnjuk pom....

harapn aku, smg hubungan ini semkin diberkati dan perkhwinn kami membw kbhgiaan
dunia n di akhirat....smg aku mampu u mnjdi isteri solehh n y terbaik u dia...aminnnn....

mish u syggg...by syg abg..mmuuuahhh!!!

Thursday, October 22, 2009

~hOneymOoniNg...~

location: pulau langkawi
date: 14 till 18 oct 2009
mode: hepy eva after...hehe