mE:: mYsELf::mInE

My photo
KoTa bHaru,BaNdAr sRi dAmAnSaRa, KL (Sngor),Kelantan, Malaysia

Saturday, October 31, 2009

adiah apekah?


macho x? haha..jambu pon ada kan...ngenge.......syggg dia! emmuahh!!


wut kind of gift shud i gve 2 my hubby?
ehmm..persoalan berat ni....
memndangkan 27 okt y lalu merupakan usia rltionshp kami y ke 7 thn.
aku terfikir u membuat sesuatu....
sesuatu y srprse!! heee...
may b bg adiah kot...
lgpon another 2 weeks aku akn jmp dia kt sn (lngkwi)
n dia pon ckp ada srprsd u aku gak!!
ish..ni x best ni...da la aku x sk srprsd2 ni...
tp if pk2 blk, xkan dia sorang je leh srprsd kan aku...
aku pon nk srprsdkan dia...
sm2 trsprsd la nnt..jgn trs pngsan da....hahahah


tp ape y nk diberikan?
adoyaii..~
ssh btl nk pk...
dia mmg n sgt suke kast....
tppp....
nk beli kasut...dia da ada...
kst hntran pon br dpakai...
nk kawen hr 2 dia da bl 1 kst br..
pas kawen pon ada bl lgi...
hadiah kawen hr tu pon his bff bg crocs...
isk...kan cam tongkang kasut plak umah aku nnt...(opppsss....blm ada umah sdr ag..hee)

nk beli ape ek?
ada suggestion x?
ssh2 sgt, beli je baju..
cam thn lpas...
bfday baju...
annversry baju
saje2 beli pon baju...
jmpanye jrang2..
skali bg adiah 4 hlai baju...haha....

* last2 baju gak kan? heeee:)


Friday, October 30, 2009

berat ku bertambah berat!!!



ingt x entry ku b4 kawen hr 2?
impian u menurunkan berat badan?
heee...
actually, pas kawen ni selera mkn mkin tnggi..
sume mknn aku nmpk sdap2 sumenyer...
x tertahan...
adoi...
mengingatkan y raya aji ni spupu aiman ada y kawen n
cnfem2 sdare mare dorang bkmpul rami2,
membuatkan aku ingin jg badan jgn bg nek lgi..
ye la...nnt ape kt dorang plak...
br je kawen da bulat cam bola daaaaa...
x maaaauu!!!!
mmpi ngeri 2...
2 hr lpas (28 oct) pas tgk jennifer' body aku tmbang berat
48kg ngan tnggi 155cm...
2mngu kawen ari 2 da 47 kg tp nek lg....
aim u trunkan smpi 45kg....
nk 3kg je..
nk turunkan 3 kg b4 blk raya ni....
x mao bulat2...
tkt nnt nk paki kbaya x tantek...
u kurus, 1 lg petua..
tp cam ssh je nk wat ni
kena jauhkan diri dr aiman!!!
kn jauh2 dr dia..if dkt, asik nk bg aku mkn je...
sume mknn dia sumbt kt aku ni...
ktnyer, dia suke tgk aku mkn..
berselera!!~ cam perli kan..!!
menci btl...
y herannya, dia pon mkn sm cam aku gak tp naper brt dia x nek2?
adoyaiii....
xpe....kali ni, aku kn sound dia awl2...kn pjuk bek2...
x nk dia offer aku mkn je pasni..
nk suh dia support kekurusan aku ni...haha...
all d best...smg berjaya memjuk dia u tidak ajk mkn
n
smg berjaya kuruskan bdn dlm 3 mnggu ini!!!
caiyook!!!

sy akan ke langkawi oke...again!! heee

smlm my hubby call...plan ditkar last minit!!! heeeeee.... tp aku sronok sgt ngan idea br ni...
oke2....
aku cite dl psl idea lm ek....
begini.. pttnyer pas paper last 11 nov ni, aku trs blk ke kb sorang2... A.L.O.N.E.. uwaaaaaaaaaa......tensi btl if pk blk sorng2 ni.... nk kn g epot sorang2 x best..buhsannnn!!! pttnyer aiman dtg amek tp x jd coz dia sgtttttttt bz... byk keje...tmbh2 lg LIMA 1 dis ni... lg la dia sibukkkk...haishhh....!! ms dia ckp y aku kn blk sorang2, sgt la sedey... coz brg aku byk gler.... dgn handbeg u dbwak blk dkt 5.... kasut berkotak2... shawls raya y bru...heee...( nk gtaw gak!! shwls da smpi td...cantek bangatttt!!).. then, x msuk lg brg2 y kn dibwk blk coz da x nk pki.... ye la...sem dpn kn da prktikal...sume brg2 y x dpkai kn dbwk blk da... kalu x, mati aku nk punggah ke seremban byk2...adoyaii....... tp last2 minit camni..(last mnit ke?) hee... aiman
ckp tkr plan... smlm dia call gtaw y ma n pa dia nk g bndung 19nov ni... so ktorang kn jg umah n adik2 dia... mama dia ckp lmbt btl nk tngu ktorng decide nk g bali bl sbb 2 dia n pa nk g bndung dl...hneymooning u ke bape kali ntah.... adik2 my hubby sume ditnggalkan..haha.... heeeee....actually his mom blm taw y ktorang da tkr plan hneymun ke sabah... ye la..sape wei brani nk g bali musim2 cam gni... tym aku dgr aiman ckp y parents dia nk g bndung pon aku risau gak... ngah risau ni...:( tp insyALLAH x da pape.... juz doakan dorang orait kt sn...ehmmm... oke2...bblik pada topik asal... memndangkan aiman n aku kn jg umah n yana n tasnim (ilah x blk raya) kami kn blk awl la.....mayb 17hb 0 18hb... y bestnyer aiman offer aku g lngkawi dl!!! hurreyyyyyy!!! 2 y syok 2... heeee... sonok btl dpt jmpa dia... ye la...if aku blk awl2 pon, dia xda pon x best... lgpon kt umah aku pon xda org lg tym 2... juz ma mom n fatihah je.. adik aku kt UM, tahfiz n SBP pon lum blk ag tym 2... bosannn jgk if aku blk awl2... n sgttttt teruja nk g lngkwi!! heee... even dia keje n aku melepet kt blk sorang2 pon aku x ksah.. asal duk ngan dia je.. bley mkn ngan dia... tgk tv ngan dia... n kalu smpt bsuh kete ngan dia cam hr 2...best wei bsuh kete sm2 ni.. hahahaha..


hoho...suami ku mmg particlar bab2 kbersihan kete ni...

well...x sbr nk tnggu 13hb ni....insyALLAH aku ke sn on dat day...
tiket pon x beli lg....sbb hr ni aiman nek kapal cruise g pulau ape ntah...
nk celebrate mmber dia y nk pndah ke resort di janda bek...farewell party kot...
ntah..mlas nk tnya byk...y ptg lnagkawii!!! here i come!!! againn..hahaha





Thursday, October 29, 2009

planning beli2...huhu

hehe...byk btl prancangn y kn dbuat u exam n nk blk raya aji ni...
psal exm, x yah citer la...y objktif, hitmkan, y sbjktif, bt je penulisan kreatif...hahahahah...
b4 blk raya n ct y pjg ni aku n eman da plan mcm2....
pening gak kpala nk pk adiah raya u ma mom dis tym..
nk cr tdung u bju2 raya aidilfitri y akan ditrnsfer ke raya aji n d real baju aji ni..haha...
then nk pk hadiah raya u ayah n cik (atuk n nenek aiman)...

pas pk2 n brainstrming wif ma sis,
ktorang decide nk bg je dt raya kat ma mom..
lgpon pas raya ni kami 1 fmily nk oliday...sponsred by ma bro in law...
so, blehla dt 2 ma mom wat shoppng mangkuk pnggan kt lngkwi 2...
1st choice pttnyer sabah tp ma mom kt jauhhhh.....haha...
syg btl nk tgl umah dia 2 lm2...adoyai...
then, dia ckp nk g lngkwi smbil2 nk tgk menantu dia aka my hubby..haha...
ceh..mnntu ksygn ke ni? ntah...haha...

then, tdung raya plak....
heeee...satu day 2 aku n sue survey2 laman http://www.radiusite.blogspot.com....
saje intai2 shawls...cantek2 sumenye...
pas dipilih2 aku merembat 4 n sue amek 2...
ingtnyer nk amek 10, nk bg kt ma siss n sis in law tp pas pk2 blk tkt aiman mrh..
tkt bajet terlebey....
dah la semalm br je mtak hndbag br....nk ELLE merah!!!!
hndbag 2 aku tgk kat blog sape ntah...
tp pas ckp2 kt aiman, dia x bg aku bl on9...
n kptsannya, kami akn cr kat KL ni sdr2...if x jmp, siap qi!! heeeee....
lgpon aku ngan gler kmpul hndbeg plbgi kaler ni...
pth da ada, htam da, coklat da, biru da, knng da ada tp my sis in law bkenan so kn bg dia 2 (kakak ipar y bek ni..haha)..
y x da ag merah, hjau, grey..n + kuning u gnti y yana bkenan 2...heeee...
y di aim skang beg MERAH!! x sbr da nk pg cr end of this yer...tnggu aiman cuti n bley shop sm2...heeee


shawl camni la y aku rembt..heee...so sweett...hrp2 aku pki pon sweet cam cik y jual ni gak..hehe


ni la beg kuning y yana bkenan...heee...tantik kan?

then, nk g cr adiah raya u ayah n cik...(datuk n nenek aiman)..
memndangkan raya aji ni ktorang raya kt teganu, kg atok dia
so, x best la kan pg x bwk pape...
ingtnye nk g cari jubah u ayah n tudung u cik...
blh bt raya...if x wat raya pon bley dipki u ke masjid o mn2 je la..heeee...
may b nk g cr kt msjid india tp if pk2 blk, kt kb lg murah...
lgpon bley cr kt kdai jaafar rawas y tersohor di klntan itu...heeee....

then, nk shop lampu kt ikea!!! lmpu blk tdo kami....
heee..dr b4 kawen lg aku nk cr lmpu blk tp xjmp2..
last terjmp di ikea....
walaupun mrh tp y pntg cute, comey...
aiman pon kt comey..hahaha...dia pon da jd gediks cam aku gak...
plh y comel je...nk wat caner...da terbluetooth tebiat aku kt dia..ngenge..



lampu tiuttttt...heeee....comey sgt :)


last but not least, shopng2 gak tp ingt la cik kiah oii...sian laki aku 2...
keje keras u mnyara aku lg...then nk tmpung kos beli2 lagi...haha....
xpe....bl aku keje thn dpn, aku plak bg dt shopng kt die...bley cam2? heeee....


Monday, October 26, 2009

27 october 2002 - 27 october 2009


waaaaaaaaahhh..terujanyer nk tnguu hari esok...
esk genap 7 thn kisah cinta kami n ckp sbulan 3 hari kami kawen....huhu....
terasa rndu makin mncengkam sanubari ni....cam nk fly je ke tmpt dia...
tp sbr2, mlm esk kn exam...final plak 2...adoiii....
sabar ek....
hope my dear hubby pon trt sabar...dia pon tntu xcited sgt kan...?
semlm lg dia da post shoutout day after tomoro kat his facebook...
ehmm...aku akui, dia lebey rmtik skit bab2 cam gni...biasanya aku ni mdh je lp tarikh2 pntg ni...
n aku penah lupa wish befday dia on 6 oct ari 2....padahal br je kawen on dat tym...adoyaiii....
nyaris dia x mrajuk...tp aku taw, dia mst kcil ati gak even x tnjuk pom....

harapn aku, smg hubungan ini semkin diberkati dan perkhwinn kami membw kbhgiaan
dunia n di akhirat....smg aku mampu u mnjdi isteri solehh n y terbaik u dia...aminnnn....

mish u syggg...by syg abg..mmuuuahhh!!!

Thursday, October 22, 2009

~hOneymOoniNg...~

location: pulau langkawi
date: 14 till 18 oct 2009
mode: hepy eva after...hehe
















Friday, October 2, 2009

continue...PART 1


time: 5.oo pm (cmraman 2 smpi 3.30 lg...adoii)
location: sekitar masjid ptrjaya
theme: formal kasual...ada ke cam 2? hahaa..blasah aje la..











tag by yana...again...heee

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

a) anis
b) anne
c) anis aime..heee

THREE THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 33 MINUTES:

a) mandi
b) solat
c) bk laptop

THREE WAYS TO BE HAPPY:

a) duit banyakk!!
b) x yah wat keje...xyah pulun asementzz
c) wif my teddy beary hubby

THREE OF YOUR FAVORITE SONGS AS OF NOW:

a) selamat pengantin br...hahaha
b) selamat hari raya
c) we made you by eminem & jessica

THREE THINGS YOU LOVE IN A GUY:

a) his gud attitudes towards his fmily n mine...
b) hardwrking
c) loving me as im loving him

THREE PERSONS YOU MISS:

a) ma mom
b) aiman marzuqi
c) my sisters


THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

a) rayban elviator..already be mine on a day b4 my befday...
b) kamera nikon slr
c) him!!!

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR NEXT VACATION:

a) pulau langkawi this 15 oct
b) pulau perhentian...soon...tp x taw bl
c) bali on july...insyALLAH


THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

a) sleeping
b) blogging
c) eating

THREE FAVORITE CARTOON/ANIME CHARACTERS:

a) snow wite
b) thumbelina
c) cinderella

THREE OF YOUR FAVORITE FAST FOOD:

ayam kfc, dobel cis beger mc d, full set at pancake


THREE FAVORITE DRINKS:

a) fresh juices
b) air masak
c) teo o ice

THREE THINGS FOUND IN YOUR HANDBAG:

a) purse including bank card, license (haha..bngga i)
b) eyeliner
c) handphone


THREE FAVORITE COLORS:

a) black
b) white
c) red

TOP THREE U LOVE SO MUCH:

a) myself!

b) my parent

c) my lovely hubby...


Thursday, October 1, 2009

sesi outdoor..pARt 1


location: putrajaya
date: 30 sept 2009..(on my bfday)




aku: syg....nk banglo 10 tngkt ni...uhuk2
dia: gapo dio gak? ngarut awk ni...


hahaha.....tnggu nxt pic k...