mE:: mYsELf::mInE

My photo
KoTa bHaru,BaNdAr sRi dAmAnSaRa, KL (Sngor),Kelantan, Malaysia

Wednesday, April 28, 2010

Major Servis u Ayra....



selepas byk kali menangguhkan masa u menghntr ayra u diservis, akhirnya semalam 28 april 2010, ayra telah selamat diservis dengan jayanya n bkn minor ttp major servis..lokasi servis ialah kat seremban, iaitu kedai Sin Siang Hin (M) sdn bhd y berdekatan dengan sekolah..pd mulanya sy telah membuat temujanji dengan pusat servis proton tetapi memndangkan setelah disurvey hrga dan kualiti yang didpati lebey kurang dengan di kedai Sin Siang Hin 2 so better je dihntr ke kdai Sin 2...lgpon beza hrga almost rm 120...y membezakan harga adalah kos upah dan beberapa item yang memg x pyh ditukar lg pon sbnrnya....heee....

1st tym sy berkecimpung dlm bdang mnghntr kete u servis and agak kalut dan kelam kabut jgk pd awlnya...heee...mn tidaknye....da la x bape reti bab2 kete n komponen2 y ada kt dlm pastu x taw plak y mn satu pusat servis y terbaik...so agk memeningkan jgk la kpala otak ni....sume org saya call n tnya..my hubby pon cnfem da nek srabut da bl tepon dia asyik berdering je..x puas tnya mr hubby, sy tepon plak father in law n tnya mcm2...ye la...if slh hntr tkt jd pape plak...da la jakun bab2 kete...huhu...tp x ckp ngan 2 org sy tnya...sy tnya lg ckgu tajul, kaunselr sekolah n ajk my frens afnan n jali g kt pusat servis u memastikan brgn y diguna ori n bkn tpu2..huhu..

after je loceng tamat persekolahn berbunyi, sy trus pecut ke pst servis..n call afnan n jali u dtg kt psat 2..bl da dorang da cek n sume ok, brla hti ni lega...sy ingtkan sekejp je servis kete tp rupe2 nya hmpir 3 jam sy terpksa mnunggu ayra si buah ati pengarang jntung...huhu..xpe....demi ayra sumenya ok kalau x cnfem sy kena mrh ngan mr hubby jika x jg ayra baik2..heeeee


ok...kt bwh ni adalah senarai item n brg y telah ditukar u major servis 40000km...

brake fluid dot 4 rm 19.66
air filter rm 23.71
oil filter rm 12.22
gasket oil drain rm 2.52
shell helix hx7 4l rm 99
sp3 atf oil rm 154.55
spark plug rm 38
major service rm 100
tax rm 5

total: RM 454.65



ayra di kayangan....tym nk buang myk brek ke ape ntah...huhu


me n advisor, mr afnan y segak berkemeja..ye la...br blk sekolah trs dtg...heeee



menguji kekerasan kepala..huhuhu


then, ayra selepas diservis more smooth u didrive than sblm....thnks mr hubby atas sponsor y diberi u hntr ayra diservis....even bnus u bln ini x dapat beli hndbag br tp dpt 2 wedges br pon shub be oke da....heeeeeeeee.......

p/s: x sbr nk tnggu weeknd ni coz mr hubby trn kL..huhu....

Saturday, April 24, 2010

rindu itu.....

hampir 3 mngu lg prktikal akan dihbiskan...tetiba terkenangkan seseorang yang telah byk memberikan sy smngt dan dorongan u brada di tahap sekarang...andai ditkdirkan ALLAH, arwah abah dan arwah kak sarah msh ada, sy pasti merekalah org y paling gembira dengan kejayaan yang sy kecapi hingga ke hr ini.....tiada insan y btl2 memahami sy selain mereka berdua dan suami tersyg...ketiadaan mereka membuatkan sy merasakan kerdilnya diri ini...
y pastinya AL-Fatihah akan sentiasa megiringi mereka....aminnn...

rindu kerana terpisah jarak berbeza dengan rindu yang terpisah buat selama-lamanya...:(

Friday, April 23, 2010

dalam kepala ni asyik duk pk bl nk abes prktikal n pegi jauh dari sume yang menyemakkan akal fikiran ku ini...:+

Sunday, April 18, 2010

anak murid vs cekgu

situasi 1
anak murid: slamat pagi cekgu...
cekgu: selamat pagi... sila duduk...
cekgu: oke...hr ni kt akan blajar tntang tjuk baru..bla bla bla bla blaaaaaaaaaa
after set induksi n sume plajar dpt teka tjuk y akan diajar, cekgu pon berpaling ke white board untuk menulis tajuk dan definisi.....
bl pndang blk ke arah ank2 murid...2 psgan sdang bertumbuk, 4 orang lg cb nk serong klas....
alahaiiii....br form 1 dah bt cekgu pening dan blood presure pon mula nk blaja nek tngga..nseb bek jakun nek lift kalau x cnfem aku pengsan....
situasi 2
ank murid: cekgu....asal mana
cekgu: kelantan
ank murid 1: kelantan kt ne..?
ank murid 2: hek eleeehhhh..kelntan meng sbb dia men tipu...(bola n9 lwn klntan sabtu lpas n klntan menng 3-1)
cekgu: kt kb....ek? kalah ek? maaflah ckgu x layan bola mlm 2...
ank murid: ckgu....da kawen ke blm?
cekgu: daaaaa....
ank murid 1: da kweeeennnn??!!!! nape x ckp awllll??? ( ngan muke x puas ht)
ank murid 2: cnfem laki ckgu x ensem cam sy kannn?
cekgu: ye la....kamu je ensem....cekgu tgk pon silau bji mata ni.....
ada ht nk mengorat cekguuu..adoiiii....bdk lagi kot...
situasi 3
cekgu: baiklah pelajar..sila hntar buku latihan....ckgu nk semak...
ank murid: BAAAAIIIKKKKKKKKK ckgu!!!!
bl je kumpul buku latihan, hmpir separuh kelas x antar..alasannye bku tertinggal..
adoiii..pening2.....kalau da x blh hntr nape kuat sgt BAIKKKK-nye td...

Monday, April 12, 2010

i wish....

kalaulah kt dunia ini sumenye indah blaka cnfem x byk y blh kt pelajari..kan2?
dari kesilapan dan halangan itulah y mngajar kita erti hdup....
semakin ari usia makin meningkt...even da kawen pon by gak cabaran...
sumenya x seperti y ada dlm cerita dongeng kt tv....
mcm2 impian dlm kpala ni...
y plnggg nk sgggttt skang ni, kalaulah kami tidak berjauhan....:(

Sunday, April 4, 2010