mE:: mYsELf::mInE

My photo
KoTa bHaru,BaNdAr sRi dAmAnSaRa, KL (Sngor),Kelantan, Malaysia

Wednesday, April 28, 2010

Major Servis u Ayra....



selepas byk kali menangguhkan masa u menghntr ayra u diservis, akhirnya semalam 28 april 2010, ayra telah selamat diservis dengan jayanya n bkn minor ttp major servis..lokasi servis ialah kat seremban, iaitu kedai Sin Siang Hin (M) sdn bhd y berdekatan dengan sekolah..pd mulanya sy telah membuat temujanji dengan pusat servis proton tetapi memndangkan setelah disurvey hrga dan kualiti yang didpati lebey kurang dengan di kedai Sin Siang Hin 2 so better je dihntr ke kdai Sin 2...lgpon beza hrga almost rm 120...y membezakan harga adalah kos upah dan beberapa item yang memg x pyh ditukar lg pon sbnrnya....heee....

1st tym sy berkecimpung dlm bdang mnghntr kete u servis and agak kalut dan kelam kabut jgk pd awlnya...heee...mn tidaknye....da la x bape reti bab2 kete n komponen2 y ada kt dlm pastu x taw plak y mn satu pusat servis y terbaik...so agk memeningkan jgk la kpala otak ni....sume org saya call n tnya..my hubby pon cnfem da nek srabut da bl tepon dia asyik berdering je..x puas tnya mr hubby, sy tepon plak father in law n tnya mcm2...ye la...if slh hntr tkt jd pape plak...da la jakun bab2 kete...huhu...tp x ckp ngan 2 org sy tnya...sy tnya lg ckgu tajul, kaunselr sekolah n ajk my frens afnan n jali g kt pusat servis u memastikan brgn y diguna ori n bkn tpu2..huhu..

after je loceng tamat persekolahn berbunyi, sy trus pecut ke pst servis..n call afnan n jali u dtg kt psat 2..bl da dorang da cek n sume ok, brla hti ni lega...sy ingtkan sekejp je servis kete tp rupe2 nya hmpir 3 jam sy terpksa mnunggu ayra si buah ati pengarang jntung...huhu..xpe....demi ayra sumenya ok kalau x cnfem sy kena mrh ngan mr hubby jika x jg ayra baik2..heeeee


ok...kt bwh ni adalah senarai item n brg y telah ditukar u major servis 40000km...

brake fluid dot 4 rm 19.66
air filter rm 23.71
oil filter rm 12.22
gasket oil drain rm 2.52
shell helix hx7 4l rm 99
sp3 atf oil rm 154.55
spark plug rm 38
major service rm 100
tax rm 5

total: RM 454.65



ayra di kayangan....tym nk buang myk brek ke ape ntah...huhu


me n advisor, mr afnan y segak berkemeja..ye la...br blk sekolah trs dtg...heeee



menguji kekerasan kepala..huhuhu


then, ayra selepas diservis more smooth u didrive than sblm....thnks mr hubby atas sponsor y diberi u hntr ayra diservis....even bnus u bln ini x dapat beli hndbag br tp dpt 2 wedges br pon shub be oke da....heeeeeeeee.......

p/s: x sbr nk tnggu weeknd ni coz mr hubby trn kL..huhu....

2 comments:

nurthurayya said...

untung kete tu...disayangi...hehe~~

nOor aNIes said...

heeeee..meh akak syg su plak..huhu