mE:: mYsELf::mInE

My photo
KoTa bHaru,BaNdAr sRi dAmAnSaRa, KL (Sngor),Kelantan, Malaysia

Saturday, July 25, 2009

Finally...


simply nice...hekhek...

Finally....after almost 7 years in a relationship.. we re goin 2 get married on this september...
thursday 24 sept 2009..exactly on fifth syawal 1430 aka raya ke 5...
cam x percaya pon ada..slpas mnharungi pelbgai onak dan ranjau dalam hubungan kami ni, akhirnya da nk kawen pon..insyALLAH...
actually aku x ingt tarikh aku dirisik last 2 month..bkn pe, sbb bnd y lgsg x diplan...ingtkan aiman juz men2 bl bln 3 y lalu dia ckp nk kawen on dis yer...by hook o by crook on this yer!!pas ditnya ma sis, dia ckp on friday, 15 may 2009..tym aiman ckp parents dia da stuju kawen end of dis yer,aku layan je dia (ingt men2) n siap ckp nk wat on 27 okt ni coz anniversary ktorang couple 27 okt since 2002 lg..sOo, bl ct hr 2 fmily dia ckp nk dtg mgelabah la ktorang...
y plg gelbah of course la ma mom..ye la, br je last yer fmily kami khilangan 2 org tsayg, ma beloved abah n my sister, k.sarah ke rahmatullah...so, ma mom cam x leh nk trm aku pon bakal nk bkawen n akn tggalkan dia ikt aiman g lgkwi pas kawen ( ill never leave her, insyALLAH)

2 days b4 fmily aiman nk dtg 2, ma mom siap plan ckp nk mtk postpone next yer, tngu pas aku abes prtikal...aku trm je kptsan y ma mom bt coz dia kan ibu, aku th dia akn wat y terbaik u aku...ptg 2 aiman ajk kuar kjap cari cncin..hehe..couple moden, biasa la..sume wat sdr...kbtlan ma n pa dia keje so dorang serahkan bulat2 kt kami...tym cr cncin 2, aku n aiman mnjelajah hmpir 10 kdai sbb aku ni ssh nk beknan...dia plak slalu plh y solitaire...aku da la x suke cincin batu kuar ni...aku kn ganas...pas2 dia pilih y berukir2 la...lg la aku x nk...nsib bek dia bwk aku plh skali, kalu dia y pilihkan, cnfem aku x pki kalu x lawa..haha...demand gler...hekhek...last2, aku tjmpa la 1 cncin belah rotan y simple n sweet je nmpak...slpas di bargain hrga ( cz kdai mmber), dpt la hrga y bpttan n terus dibeli n dbyar..heee... tym mmber aku tnya cincin 2 u sape, aku ckp cncin aiman nk bg kt adik dia...sori, bkn x nk ckp tp ngah malu2 kucing lg tym 2...hekhek


juz pki je...cncin kawen y nyaris2 mnjd milikku b4 his mom decide nk g temph..uhuk2....sedey3...

1 day b4 15 may 2, ktorang sibuk la bermasak2 kt dapur sbb kbtlan esoknya hr jumaat ns sume fmily ktorang bkumpul n kbtlan plak ada ank2 sdara mak aku blk bcuti...sambil2 mjlis mrisik, smbil mjamu sanak saudara...hr 2 ma mom wat laksa lemak n lksa penang, puding n mcm2 juadah y mak2 sdara ada bwk...jiran2 dekat pon ada y dtg coz ktorang mmg rapat...

pada hr kejadian, aku still bgn lmbt, kul 10 pg..haha...cam x da bnda y blaku...aku pon x taw apa y aku rs..mcm bkn aku y nk dirisik..cam adik aku plak sbb dia y sbuk sgt n kelam kabut...
bgn je dr tdo, mndi2 n sibuk lah plak aku kt dapur..ye la..aku skang ni da mcm kakak y sulung sbb aku y blm kawen lg..y atas aku sume da branak pinak....heeeee...rombongan merisik dtg kul 3....n as usual his fmily mmg on tym pnya ornglah....tepat2 kul 3, dorng da bg salam dpn umah aku da..heee

naseb bek aku smpt mndi kul 2 tu..kul 3, lpas je jumaat dorang da dtg...dorang dtg x rami, dlm 10 org...aiman ckp sume mak2 n bapak sedara dia nk dtg tgk aku..lg la aku bdbar2...malu pon ada..ye la...bukan scntik maya karim pon..heee....lpas je dorang bbncang2,mak sdara aku pngl aku ke luar n nk bg cncin..tym kuar 2 malu gler,sume mta memndang aku....tym 2 aku geram2 je nk ggt aiman..haishhh....tym bsalam ngan mak2 sdare dia, bketar2 tgn....pas2 ma dia bg cncin kt ma mom (merisik je kan..).. tetiba, mak sedare dia bgn n suh sarungkan kt tgn aku...
alahaiii...mak cik cmey...sy ni pmalu orgnyer...nk ngis pon ada...
tym ma dia sarungkan cincin 2, smpt dia psan jgn tgalkan cncin ni n tnya naper aku tketar2....hahaha..ma dia wat lawak la plak...aku pon snyum je...luper nk suh adik aku tgkap gmbr...sume da blurr2 da...aku pon trs blank abes tym 2...pas 2 aku trs msuk dapur n call aiman....pe lagi, aku marh2 la dia sbb dia nk kawen la aku kn lalui ini sumeee!!!
haishhh...abes je mkn2 n fmily dia brangkat pulang, aiman n spupu dia trs dtg umah.... dia plak nk mkn....dia snyum jeeeeee....bnci akuuuuu....

mlm 2, sume adik bradk aku bkmpul (y mn ada la kan)...ma mom nk bncang pasal wedding aku..
aku pon nk taw gak ape y dorang bncang so, aku pon ddk gak kt c2...heee ( x malu btoi)... ma mom ckp dia cam x leh je nk mtk postpone sbb ptg td pihak dia dtg nk trs ckp nk raya aidilfitri ni...haiiyooo....tym 2, rs cam nk gugur je jntng ini..ingt kan plg awl ktorang kawen pon rya hji thn ni tp last2 rya pose...psl hntran n sume2 y len kedua2 blah phak serhkan pda kami...mknanya depend on pbncangan aku n aiman la....hishhh..aku plak y brat ati nk kawen..cam byk keje palk nk dbuat..ma mom plak nmpk hepi je....da x de da, mood nk postpne o nk reject..hahaha...seblknyer dia plak y plan mcm2...dia siap ckp y ct 2 bln ni nk wat sume preparation....n aku tdk dbnrkan men2 da...kn bkeje!!! u my weddingg...haiiiyaaaaa......~

keesokkannye aku n aiman g butik baju pngntin....butik ni kpnyaan sdare aku...ktorang plh2 bju, plamin, hiasan blk n bncang psal fotografi...byk gak baju y aku plh....sume nk!! haha...best gak kawen sbb blh pki lawa2....ngenge..ktorang decide x nk jht pon sbb aiman ckp mbzir...aku ikt je dia sbb aku da tgk akibtnyer jht bju kawen ni..cam kakak2 aku, sume jht...y pcah tradisi x jht ialah aku....smlm ada gak aku try baju dorang..sume ketat sbb kakak2 aku sume kurus2, pas kawen je debab2..hahaha...tym try2 bju kakak aku 2, ada la spsg baju y cntk sgt tp syg, ma mom ckp bju 2 x dpaki pon tym wedding my sis sbb bju byk sgt n x smpt nk tkr...mmbazir btl, da la tym kawen je blh paki, pas kawen bju 2 da x muat da....haishhh...
kbtlan plak aku nk kawen ngan si kedekut, aiman marzuqi, lg la dia x bg jht...hahaha...x pe...kt jimat2 la...bkn ada dt pon kan..hehehe.....okes!! da setel da bju, plamin n mcm lg...deposit pon ma mom byr siap2...x nk pening2...
then, ma mom da siap bncang psl mknn ngan mmber dia...mjlis kami ni gn katering je...tp fhm2 la...ma mom ni crewet, sstgh mknn je dia tmph ngan mmber dia ni...y len2 dia tmpah ngan org len palk...dia nk y terbest n tsedap la kot..hehe...then, ktorng g tgk dwan (u mjlis mkn2)...dwan 2 kecik je...muat 200 org u 1 msa...oke la 2..lgpon x da nye tetamu dtg 500 org serntak kan...heee...then, g cr bnga telur n bakul n mcm2 lg cnderamata..oleh krn ma mom wat knduri ksykuran, so ktorang juz bg cndramata gula2 je....u vip, di sponsored oleh ma sis n x taw lg rupe caner v-box aku 2...hehehe...ntahkan jd ke x v-box 2....haishhh..


pelamin y diidam....


pas2, g cr prabot...oleh kran blk da siap dicat n siap kmas2 da, kn la cr prabot br kan....tym bl prabot ni siap nk gaduh2 lg ngan mak aku...ye la...dia nk beli y mhal2 n kayu solid...x mau la...nnt aku tkt blnje bsar....sbb aku da decide nk byr sume pbnjaan mjlis aku ni tmasuk la prabot...aku x nk gn pon dwet ma mom..aku nk ma mom tolak dr dwet aku y dia smpan kan...x nk hutang2 pon ngan dia sbb aku malu, aku pon x nk aiman pon trt malu coz cam kawen free2 je, hehehe...xkan nk kawen pon nk ssh2 kan org tua..btl x? aku nk cr y biasa2 je u a wedding ni..x nk grand2 sgt...if ikt ma mom, x da nyer smple2, lgpon fmily ktorang da lm x wat mjlis kawen ni...tp, pas bncang elok2 n slow talk ngan ma mom pasal aku x nk gn dwet dia, so ktorang bl la prabot y dplih o aku sdr..hehee....thnks mom coz mmhami...


juz tryng ok..not dat 1..

then, b4 blk upm, aku ada 2 hr u kursus kawen n appointment nk cek darah...alhamdullilah, sume da dbuat n bjln lncar... sehari b4 blk upm 2 aku da tngal siap2 borang y tuk kadi nk aku isi n aku da tgglkan sume salinan ic, sijil kursus kawen, ujian hiv n gmbar psport...aku serahkan pada ma mom n ma bro y akan walikan aku u uruskan sume ituuu....hasihh..pjg btoi cite ini....hehehe

skang, aku juz tngu nk fitting baju tym blk ct bln pose ni (even disewa tp dijaht khusus ikt ma size, so aku la 1 st pakai,hehehe) n tngu balk kawen je...lgpon sume brg2 atas hntarn dugubah oleh mak sepupu aku n sume itu disponsrd by her...thnk m.cik melur ku sygg....

oPpps...mst korang ttnya 2 kan ape tema kami..tema wedding kami ialah putih merah..plamin nnt kaler putis n bnga ros merah akan jd hiasannyer...cmpur ngan bnga x idup sbb save bajet..hehehe...tema baju fmly ktorang ialah merah jambu n kengkwn rapat kaler merah...
k la..pape update i story later ek...doakan kelancaran mjlis kami ini...insyALLAH...

5 comments:

ChekguSekolah said...

wah...

lg sorang kawan aku nak naik pelamin..

besh3..

tak sangka kan..

7 tahun..bukan satu jangka masa yg singkat..

apa-apa pun..

tahniah..smoga kekal ke anak cucu

*~aKu aDaLaH aKu~* said...

salam..anne..tahniah!!!..wawawa..dah nak kawin rupanya ea...(^^,)v

nOor aNIes said...

thnks kwn2 ku syg...
jgn lp dtg taw..anda sume djmput....heee

nurthurayya said...

wah!!bestnyer...
cpt2 jemput org p.mas nie..ngeh3..

nOor aNIes said...

heeee..jomla thu/su..heeee..sy jmput serius ni...x men2